Αρχική Χάρτης Πλοήγησης Αναζήτηση
 
, . .

 

Ο Βουλευτής Ν. Λέσβου Νίκος Σηφουνάκης, κατέθεσε την Πέμπτη 22 Ιανουαρίου ερώτηση προς τους Υπουργούς ΕΝΑΝΠ και Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, σχετικά με αποφάσεις επιχορήγησης του Γεν. Γραμματέα του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.
Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:
ΕΡΩΤΗΣΗ
                                              ΠΡΟΣ : Τους κ.κ. Υπουργούς                                                               
                                                          1. Εμπορ. Ναυτιλίας Αιγαίου και Νησ. Πολιτικής
                                                          2. Υγείας  και Κοινωνικής Αλληλεγγύης                                                               
Πρόσφατα (Δεκ.2008) το Υπουργείο Εμπ. Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησ. Πολιτικής, με απόφαση του Γεν. Γραμμ Αιγαίου και Νησ. Πολιτικής, επιχορήγησε τον Αθλητικό Γυμναστικό Εκπολιτιστικό Σύλλογο «ΑΣΤΕΡΑΣ ΝΙΚΗΣ» της Μυτιλήνης με το ποσό των 38.000 ευρώ και επίσης τον Σύλλογο Ενεργών Πολιτών Μυτιλήνης με το ποσό των 35.000 ευρώ για δραστηριότητές τους.
Είναι γνωστό στη πόλη της Μυτιλήνης ότι και στους δύο αυτούς συλλόγους πρωτεύοντα ρόλο και λόγο έχει ο κ. Αριστείδης Χατζηκομνηνός,  Πολιτευτής της ΝΔ, τ. Δήμαρχος και υποψήφιος στις τελευταίες δημοτικές εκλογές και νυν Διοικητής του Γεν. Νοσοκομείου Μυτιλήνης.
Στον πρώτο σύλλογο ο παραπάνω ασκεί ουσιαστική διοίκηση δια φιλικού του προσώπου, (κουμπάρου) στον δε δεύτερο, του οποίου τα μέλη είναι αυτά που απαρτίζουν την Δημοτική του παράταξη, ηγείται ο ίδιος και εκδίδουν μάλιστα την εφημερίδα «τα ΝΕΑ της Μυτιλήνης». Επισυνάπτεται η σχετική καταχώρηση που επιβεβαιώνει τη συμμετοχή.
Ο ελληνικός λαός τα τελευταία πέντε χρόνια που η Κυβέρνηση της Ν.Δ. βρίσκεται στην εξουσία, έχει κατ’ επανάληψη προκληθεί με τις χαριστικές πράξεις προς «ημέτερους» και «κουμπάρους». Και αυτή η επιχορήγηση του Υπουργείου ΕΝΑΝΠ αξιολογείται απ τους πολίτες, ως συνέχεια των καταχραστικών και αυθαίρετων επιχορηγήσεων που έκανε ο τ. Υπουργός ΥΕΝΑΝΠ κ. Βουλγαράκης στην «μαϊμού» εταιρεία «Φεστιβάλ Αιγαίου» που έστησαν οι φίλοι και σύμβουλοι του.
Πέρα όμως απ τη πρόκληση που δημιουργεί η ως άνω επιχορήγηση, ο διοικητής του Νοσοκομείου Μυτιλήνης στη πρόσφατη (16.1.09) εκδήλωση κοπής της πίττας του ιδρύματος, δημοσιοποίησε ότι (κατόπιν ενεργειών του!) με τις προαναφερθείσες οικονομικές επιχορηγήσεις, οι οποίες κατατέθηκαν σε κάποιο λογαριασμό, θα αγοράσει και θα δωρήσει στο Νοσοκομείο το αναγκαίο ακτινολογικό μηχάνημα.
 Κατόπιν των ανωτέρω:
ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί
• Με ποια κριτήρια και με ποιών εισηγήσεις ενεργούνται οι επιχορηγήσεις συλλόγων;
• Το Υπουργείο Υγείας είχε γνώση της έλλειψης και της ανάγκης εφοδιασμού του Νοσοκομείου Μυτιλήνης με το αναζητούμενο προς αγορά ακτινολογικό μηχάνημα; και τι έπραξε προς τούτο;
• Γιατί το ΥΕΝΑΝΠ δεν επιχορήγησε άμεσα το Γεν. Νοσοκομείο Μυτιλήνης, όπως θεσμικά επιβάλλεται να πράξει, αλλά προτίμησε τον έμμεσο τρόπο, επιχορηγώντας όμως τους συγκεκριμένους, πολιτικά ελεγχόμενους συλλόγους; Γιατί παρακάμπτονται με προκλητικό τρόπο οι προβλεπόμενες διαδικασίες του δημόσιου λογιστικού;
• Αν πράγματι αγορασθεί το ακτινολογικό μηχάνημα απ τα εκταμιευθέντα ποσά των επιχορηγήσεων, ποιός θα έχει την όλη ευθύνη της ενδεδειγμένης τεχνολογικά και επιστημονικά προμήθειας και ποια θα είναι η τύχη των υπολοίπων χρημάτων που ενδεχομένως προκύψουν;
• Για όλα αυτά τα ερωτήματα και πλήθος άλλα που πιθανώς θα έρθουν στο φώς και αφορούν χαριστικές πράξεις ο λαός της Μυτιλήνης αναμένει απάντηση.   
ΣΥΝΗΜΜΕΝΑ :1                                                       

Ο ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ


ΝΙΚΟΣ ΣΗΦΟΥΝΑΚΗΣ